CONTACT
IDA KATINKA FRIDAN PEDERSEN
phone: +4542702760
Office hours are Tuesdays between 09:00 am -11.00 am
IKFP, 'HAIR', Amsterdam 2016
COMING UP!!!
»SIMILI«
En Forestilling om SoMe.
Gæstespil af AVA på Aveny-T Frederiksberg Allé 102 Frederiksberg C, 1820 Danmark
lørdag den 19. oktober 2024 17.00
lørdag den 26. oktober 2024 17.00
Velkommen til Simili
Måske tror du, du har valgt at være her. Måske ville du ønske, du bare kunne gå. Måske prøver du at gå og bebrejderdig selv, at du ikke kan. Men vi holder dig. Vi lover at holde dig.
Simili er scenekunst for et ungt publikum, hvor dans og animerede figurer bliver koreograferet til temaet om sociale mediers vanedannende effekt i et påstået algoritme skabt, hypersanseligt univers. Forestillingen er blandt andet baseret på nyskrevne tekster af Caspar Eric, Gry Dalgas og Anders Søgaard.
Vi er som mennesker i stand til at knytte bånd til næsten alt, hvad der imiterer liv. Så vi imiterer liv, håb og en afhængighed, du ikke kan løsrive dig fra, selvom du ville ønske, du bare kunne gå. Du kan bare gå.
VARIGHED: 60 min. uden pause
ANBEFALET ALDER: 13+
SPILLER PÅ: Store Scene
TEKST: Gry Stokkendahl Dalgas, Anders Søgaard og Caspar Eric
MEDVIRKENDE: Marcus Alexander Roydes og Astrid Kjær Jensen
ISCENESÆTTELSE / KOREOGRAFI: Ida Katinka Fridan Pedersen
LYSDESIGN / LYDDESIGN: Victor Nuno Lyse
MUSIK: Oliver Kincaid
KONSULENT: Astrid Lindhardt
SCENOGRAFI: Elena Biner
TEKSTIL-KUNSTNER: Jens Ole Árnason
DUKKEMAGER: Ulrike Langenbein
PRODUKTIONSLEDELSE: Victor Nuno Lyse
PRODUCENT: AVA
FOTO/VIDEO: Anders Nydam
GRAFIK: Elena Biner
STØTTEGIVERE:
Statens kunstfond, Augustinus fonden, Axel Muusfeldts Fond, Aage og Johanne Louis-HansensFond, Wilhelm Hansen Fonden, Frederiksberg Kommune & BUPL
Link: Aveny-T
»DET RYTMISKE MUSIKKONSERVATORIUM(RMC)«
Underviser i individuelle timer i efteråret 2024, med fokus på performativitet.
»JAGTEN PÅ DEN LØSSLUPNE LØRDAGSKYLLING«
- En musikalsk forestilling om modsætninger
For de 5-12 årige og deres voksne
22. januar 2025 - 16. februar 2025 på Krudttønden
Boris og Betinaer bedste venner og de er meget forskellige. Boris synes, at de er som hund og kat – Betina synes, at de er som nat og dag. Betina elsker frisk luft, Boris elsker sure sokker. Når Boris vil slappe af, vil Betina danse.
En dag skal de passe en lørdagskylling, men der sker noget, som ikke må ske! Lørdagskyllingen er sluppet ud af buret. Betina synes, det er synd at sætte den tilbage i buret, men Boris er bange for, at den løber sin vej. Boris og Betinas venskab bliver sat på prøve i et kaotisk og smukt hverdagseventyr.
Jagten på den løsslupne lørdagskylling er en musikalsk forestilling om hvordan vi er sammen, selvom at vi har forskellige behov, om forventninger, forhandlinger og kompromiser. Om livets små og store følelser, om hverdagens kaos og universets orden. Om tilværelsens op- og nedture og den fine musik, som opstår, når modsætninger tør mødes.
SPIL OG TANKEMATERIALE:
Til alle forestillingerne udvikler vi et nyt spil, som alle får når, de har set forestillingen. Spillene tager udgangspunkt i forestillingens tematik og forlænger teateroplevelsen på en klog og sjov måde. Derudover skabes der også et undervisningsmateriale / tankemateriale / sansemateriale – afhængigt af hvad der passer til målgruppen og forestillingsindholdet. Disse materialer kan bruges til forberedelse og/eller efterbearbejdelse, og kan frit downloades.
ALDERSGRUPPE:5 – 12 år og deres voksne
VARIGHED: 50 min
PÅ SCENEN: Helene Hasseriis Holten, Anton Sager,Lukas Lykke og Emil Jensen.
INSTRUKTØR OG POET: Johan Sarauw
SCENOGRAFI OG KOSTUMER: Marie Chemnitz
KOREOGRAF: Ida Katinka Fridan Pedersen
KOMPOSITIONER OG LYDDESIGN: Emil Jensen
GRAFISK DESIGN: Rikke Petersen
DRAMATURG: Laila Skjerning
PRODUKTIONSLEDER: Anna-Kathrine Madelung Fries
KOMMUNIKATION: Rikke Petersen
PRODUCENT:Kenneth Gall
KUNSTNERISK LEDER: Methe Bendix
»DANS og KOREOGRAFI KURSUS gennem AOF«
Tid: TIRSDAGE 16-18.00
Lokalitet: Hermeshallen, Steenwinkelsvej 19, 1966 Frederiksberg C
Målgruppe: Unge, voksne og ældre
På dette kursus tager vi udgangspunkt i kroppen som udtryksform, som katalysator for den kreative og skabende proces. Vi undersøger kroppens fysiske, emotionelle, mentale og kommunikative dimensioner, gennem bevægelse, dans og koreografi. Kan man f.eks bevæge sig fra knoglerne, kødet eller sanserne? Kan man ved hjælp af sit mentale fokus forestille sig at man bevæger sig som elektricitet, porøst træ eller tyggegummi? Hvilket udtryk giver det? og hvad oplever beskueren/publikum? Hvordan fortæller man med kroppen? Kan man bruge et bestemt narrativ som intentionen bag bevægelser? En abstrakt serie af billeder? eller en politisk agenda? Hvordan udtrykker man disse spørgsmål gennem kroppen eller kompositioner mellem flere kroppe?
Vi har allesammen erfaring med at være en krop og den taler allerede bevidst eller ubevidst om hvem og hvad vi identificere os med og som. Gennem det performative og kropslige arbejde kan vi udfordre de normative grænser for hvad en krop er, hvordan den udtrykker sig og hvordan den visuelt fremstår. Prøv engang at lukke øjnene, og mærk din hånd, kan du beskrive den uden at bruge ordet hånd? Og hvordan eroplevelsenaf din hånd?;Den er varm, 5 kolde punkter, nogle former træder frem mens andre nærmest mærkes som tomrum… Her erfarer vi hvordan sproget kan hjælpe os med at definere verden, via ord som f.eks ‘hånd’. Men at verden samtidig kan opleves, sanses og nuanceres på mange mere forskelligartede måder, afhængigt af vores perspektiv.
Hovedfokus vil være på den kunstneriske praksis og træningsform kaldet 'Movement Research' som er et af mine foretrukne arbejdsredskaber som koreograf og underviser. Vi afslutter forløbet med en fælles performance.
Som underviser og koreograf har jeg mere en 12 års erfaring og glæder mig meget til at møde dig.
Link: AOF
»HOLBÆK KUNSTHØJSKOLE«
11 Januar - 23 Februar 2024, Underviser i faget Krop & Performance;
et 7 ugers intensivt forløb med fokus på dans som udtryksform.
Link: Kunsthøjskolen i Holbæk
»FISHTAIL«
Et dukketeatralsk oprør! Gæstespil af AVA på Bådteatret.
28. februar - 12. marts 2022
Mandag-onsdag kl. 10
Torsdag-fredag kl. 20
Lørdag kl. 20
Skoleforestillinger 28. feb 1. og 2. marts og 7.-9. marts kl 10. Mulighed for artisttalk efterfølgende. Billetter skal bestilles på mail hos: astridkjaer@hotmail.com Forestillingen spiller kl 10 og varer ca. en time.
Skal man forvandle sig til ideen om et menneske, for at opnå kærligheden?
”Fishtail” er non-binært ungdomsteater der kombinerer fullsize fiskehaler, dukker og moderne dans, dertil nyskrevne tekster af den prisbelønnede forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen.
På Langelinie sidder en havfrue, og tiltrækker opmærksomhed fra hele verden. Tiltrækkende, tillokkende er hun et ikon på Danmark, og en der rummer mange flere facetter end den umiddelbare fortælling om den yndige havfrue der ofrer alt for at forenes med sin prins på landjorden. Som halvt kvinde halvt fisk, en kønsløs, syngende, dræbende, blå håret skønhed fra havets dyb rummer hun et væld af symboler.
Med afsæt i H.C. Andersens selvbiografiske eventyr om Den Lille Havfrue vil
forestillingen tage hånd om den personlige forvandlings fortælling - om den ensomhed der opstår når man ikke bliver set som den man er. Når man er i én krop, men ønsker sig en anden. Når man er et ubestemt sind i en bestemt krop.
Skoleforestillinger 28. feb 1. og 2. marts og 7.-9. marts kl 10. Mulighed for artisttalk efterfølgende.
INSTRUKTØR: Johan Sarauw
KOREOGRAF: Ida Katinka Fridan Pedersen
DANSER: Rune Frej Stenholt Mortensen
DUKKEFØRER: Astrid Kjær Jensen
SKUESPILLER: Troels Kortegaard Ullerup
DUKKER: Line Gringmuth
SKRÆDDER/KOSTUMER: Line Lund Bak
QUEER KONSULENT: Mads Ananda Lohdal
BYGGER, LYS OG PRODUKTIONSLEDER: Victor Nuno Lyse
DRAMATIKER: Bjørn Rasmussen
KOMPONIST: Emil Assing Høyer
Link: Bådteatret
»HOLBÆK KUNSTHØJSKOLE«
28 Ferbuar - 13 April 2022, Underviser i faget Krop & Performance;
et 6 ugers intensivt forløb med fokus på dans som udtryksform.